2/2 -22, kl 2:22

Mycket tvåor blir det. Enligt numerologin står siffran 2 för harmoni, balans, hänsyn och kärlek och att ha beskydd av änglar.

Numerologi är en form av siffermystik eller talsymbolik och handlar om tron på att varje tal har olika innebörd och symbolik. Men hjälp av numerologin ska en kunna välja tidpunkter som är mest lämpade för olika planer, t ex byte av jobb eller en flytt. 

I många kulturer anses vissa nummer föra tur eller otur med sig och i många länder är dessa vidskepelser väldigt starka och utbredda. I Kina är numerologi mer etablerad än i de flesta länder.

Fyra, anses vara ett otursnummer av kineser och japaner eftersom det tydligen låter som ordet “död”. Siffran åtta däremot ska vara ett lyckonummer där då det låter som ordet “välgång”. Invigningen av OS 2008 i Kina startade t ex 8/8 kl 20.08 lokal tid.

Sju, betraktas vara ett lyckonummer i de flesta kulturer medan siffran tretton anses som ett oturstal nästan överallt. Sist gång jag flög så fanns inte rad nr 13 t ex och på många hotell här i väst saknas rumsnummer 13.

Numerologi har studerats i över 5000 år, och då i hemlighet eftersom det ansågs vara en farlig kunskap då den kunde användas till att göra skada.

Innan vi använde oss av siffror skrevs ju talen med bokstäver och talmystiker kan därför tolka namn som summan av de ingående bokstävernas värden. På så sätt sägs numerologen kunna tyda personens egenskaper.

Ett speciellt område inom numerologi är att försöka hitta dolda samband mellan arkeologiska fynd och andra områden. Vissa talmystiker har försökt visa att antalet tum för halva basen av Cheopspyramiden stämmer med antalet dagar under året.

Det finns liknande tankegångar när det gäller studier av heliga böcker för att hitta dolda eller kodade profetiska meddelanden.

Enligt uppenbarelseboken i nya testamentet är siffran 666 vilddjurets eller odjurets tal. Med odjuret menas enligt en tolkning inte djävulen själv (i Uppenbarelseboken kallad draken) utan den makt som tjänar honom på jorden; vissa tolkar detta som Romerska riket.

Andra inom Bibel-vetenskapen anser att odjuret syftar på kejsar Nero som förföljde de kristna svårt. Hans namn ger siffervärdet 666 på hebreiska och 616 på latin (det nya testamentet skrevs på grekiska och inte hebreiska, även om författaren Johannes var hebré).

Jag har alltid haft en dragning till siffran åtta. Troligtvis för att det var det numret jag fick på min klädkrok på fritids. Det är först långt senare som jag fått veta att det är ett lyckotal i Kina och att den liggande åttan, lemniskatan, är symbolen för oändlighet. Själv tycker jag att det är den vackraste siffran. Hittills har den inte gett mig mer tur än någon annan siffra, dock. Den är min favorit ändå.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare