2 år på egna ben

Den 1 januari 2018 var min första dag som helt egen med min lilla firma Rackarungens.

Efter nästan 17 år som fast anställd som tekniker på Kungliga biblioteket lämnade jag tryggheten och sa upp mig. Nu har den här lilla Rackarungen stått på egna ben i 2 år.

Jag grundade Rackarungens redan 2013 i samband med att jag utbildade mig till ekologisk hudvårdsterapeut hos fantastiska Lena Losciale på Botany For All, sedan jobbade jag parallellt med firman och mitt teknikerjobb i några år. Jag tog fram en egen hudvårdsserie som nu säljs via min webbshop och ett antal utvalda återförsäljare runt om i landet (dessa är listade på här.

Vid sidan av tillverkning och försäljning så anlitas jag som föreläsare av aktörer som Historiska museet, Älvsjömässan, Hälsofrämjandet, Naturskyddsföreningen och bibliotek runt om i landet.

Utöver detta håller jag i workshops om Naturens SPA och apotek med deltagare från när och fjärran –  deltagarna åker från Gävle, Örebro, Karlstad, Sala och Nyköping.

I april i 2019 flyttade jag in i en helt egen lokal två trappor ner från min bostad i Liljeholmen, där jag kan ha min butik, kursverksamhet, lager och verkstad. Jag kunde aldrig drömma om att det skulle bli sån rush i butiken! Det är så roligt! Här kan ni testa produkterna innan ni köper, ställa frågor om hudvård eller boka in er på någon av mina workshops.

Just nu vet jag inte riktigt vad det finns mer att önska. Det skulle möjligtvis vara att skriva klart den där boken som ligger och puttrar i huvudet, förstås.

Jag är oerhört glad och stolt över min resa. Att jag vågade, att jag gjorde det.

Vad drömmer du om? Pensionen är inte en belöning för att du stått ut med något under en hel livstid som du egentligen inte velat göra. Dö med minnen, inte drömmar.

Stort tack till dig som läser detta, du är en av anledningarna till att jag kan leva det här livet!

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare