Ansvar

Du måste inte – du vill. Det kan vara ganska provocerande ibland, tycker jag i alla fall.

Men vad händer med oss när vi börjar ta ansvar för våra tankar och handlingar och slutar använda bekväma offerkoftor och mjuka martyrmössor att gömma oss bakom? Förhoppningsvis leder det till en känsla av fullkomlig frihet. Ett offer är någon som tycker synd om sig själv och skyller sitt öde på andra. Ett offer tror att världen har skyldigheter mot dem. Ett offer dricker själv giftet och hoppas på att den andre ska dö.

Det är vårt eget ansvar att be om det vi behöver i våra liv och se till att vi får det genom att kämpa för det vi vill ha. Jag säger inte att det är lätt. Men att tro att det som inte fungerar i ditt liv är någon annans fel blir så icke-konstruktivt, ofta finns motståndet i oss själva och då kan vi välja att göra något med det. Du är inte underkastad någon annans vilja än din egen.

Alla människor har sin sanning och sina erfarenheter, var och en gör sin resa. Ge andra utrymme att leva sina liv på samma sätt som du förväntar dig frihet att få leva ditt. Vi vill alla må bra, vara lyckliga och fria från smärta.

När du tänker att du vill något snarare än att du måste, så förändras hela premissen. Du måste inte betala hyran – faktiskt – du vill göra det för att kunna bo kvar i din bostad.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare