Äta vilda växter

På Rosendal förra helgen la jag rabarberna på Lisen Sundgrens underbara bok ”Äta vilda växter”!

Den fungerar som en uppslagsbok med beskrivningar av 33 vilda växter att skörda och äta av ute i naturen. Jag sträckläste den dock…

Här finns enkla recept på sallader, smoothies, soppor, pesto och saft med ingredienser från gräsmattan och skogen. De är alla enkla att variera och ofta går det bra att byta ut en växt mot en annan. Lisen förklarar också hur du bäst ska torka, förvara och handha olika växtdelar för bästa resultat.

Många av växterna i boken har jag redan tillrett på olika sätt genom åren som t ex ”svart te” av fermenterade rallarosblommor (mums!), granbarrsolja, rödklöverinfusion, nässelsmoothie och pannkanssmetsdoppade maskrosblommor.

Min plan nu är att välja en ny växt per vecka att bekanta mig med på olika sätt, vi får se hur det går.

Först ut på listan blir att göra en försommarpannacotta med blomgrädde av lindblommor, hägg och syren. Efter det vill jag testa att koka svinmållafrön för att ersätta quinoan.

Sen vill jag bli bättre på att göra sallad på våtarv, maskrosblad, kirskål, löktrav och annat som växer mitt framför näsan på mig, istället för att gå till affären och köpa ruccola.

Då är det bara att börja, då…

äta ogräs, äta vilda växter, lisen sundgren, maskros

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare