Att koka över

Ibland när jag scrollar runt på nätet och ramlar över massa dumheter och idioter så får jag verkligen djupandas och räkna till 10 för att inte besudla kommentarsfälten med aggressiva barnsligheter, som ett uttryck för min inbillade överlägsenhet.

Jag är glad över att jag har den där spärren, den saknas hos många idag på nätet, eftersom vi där kan vara anonyma och slipper se den vi kränker, i ögonen. Vissa hugger på allt och vägrar att sålla och censurera. De tror att allt som skrivs gäller dem, deras liv och åsikter. Jag kan också ha sådana dagar, tro mig.

Försök att ta ansvar för att vara en god mottagare och sändare av information. Stilla dig en stund innan du återkopplar, om du är upprörd. Det är inte alltid lätt, men jag brukar använda mig av den här checklistan som sändare av information:

– är det sant?

– är det nödvändigt?

– är det trevligt?

Som mottagare av information kan det vara läge att ställa sig följande frågor innan det delas eller kommenteras:

– rör det mig? (om inte – gå då vidare med det som är viktigt i ditt liv)

– vilken källa ligger bakom detta?

– vem drar nytta av att publicera detta?

– varför vill jag engagera mig?

Grundläggande hyfs i alla slags möten bör vara att inte förminska andra genom att vara dryg. Du kommer bara att ångra dig efteråt. Ett hjärta, en glad emoji eller ett scroll vidare däremot, det har jag aldrig ångrat.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare