Att vara jordad

Under den största delen av människans historia har vi varit starkt sammanbundna med moder jord och marken under oss. Vi har gått barfota, sovit på marken, tvättat oss i sjöar och hav.

Idag har vi både medvetet och omedvetet isolerat oss från vårt ursprung. Vi jobbar inomhus, umgås inomhus, tränar inomhus, sover inomhus, äter inomhus…när vi väl vistas utomhus isolerar vi oss ändå från jordytan genom att ta på oss gummisulade skor och gå på asfalt. Att gå med skor är lite som att gå runt med ögonbindel, fast för fötterna.

Jordens yta är levande och består av en obegränsad källa av fria elektroner (det som kallas antioxidanter när vi får i oss det via kosten). Jordytan är moder jords egen hud och när vår hud har direktkontakt med hennes, absorberas jordens fria elektroner av våra kroppar och återställer, stabiliserar och restaurerar kroppens naturliga elektriska tillstånd.

Människan är en elektronisk varelse – hjärtat, hjärnan, nervsystemet – allt detta upprätthålls av elektriska signaler. Jag som jobbat som ljud- och bildtekniker i 17 år vet hur viktigt det är att använda jordade kablar för att minska störningar, samma princip gäller våra kroppar. Vi behöver jorda oss för att skydda oss.

På engelska kallas det earthing eller grounding, på svenska säger vi jordning. Det går alltså ut på att regelbundet ha direkt hudkontakt med markytan genom att gå barfota på gräs, sand, jord, grus, sten och att bada i sjöar eller hav.

Hälsofördelarna sägs vara reducering av kronisk inflammation, bättre och djupare sömn, återhämtning, reducerad smärta och stress, det lugnar nervsystemet, ökar blodcirkulationen, stärker immunförsvaret, ger högre energi och mycket mer.

Inga biverkningar, ingen månadsavgift, inga piller, inga redskap. Är det någon som kan läka den moderna människan så är det moder jord.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare