Barr på burk

Jag håller på att skriva lite texter till Nordiska Trädgårdars mässtidning, de ville ha tips på välgörande växter att skörda i mars, då årets mässa går av stapeln.

Att skörda växter är inte det första en tänker på i mars månad, men naturen är så fiffig att hon förser oss med godsaker året om, även om vi inte alltid tänker på det.

Som ni redan listat ut vid det här laget, så är jag överförtjust i barr och barrträd och eftersom stormen Alfrida välte 3 granar över vårt utedass har jag nu fullt upp med att ta vara på allt granris.

Liksom tallbarr är även granbarr mycket rikt på C-vitamin och det finns många mumsiga recept på granbarrtste på nätet.

Dessvärre är C-vitamin mycket känsligt för värme och förstörs således vid upphettning. Jag gör ändå infusion på granbarr, det är så himla gott. Men det finns också andra sätt att tillgodogöra sig granens välgörande egenskaper.

Lägg hela grankvistar i ett varmt bad, granbarr främjar blodcirkulationen och verkar uppvärmande för hela kroppen. För den tålmodige går det också bra att göra granbarrsolja. Denna olja har också cirkulationsökande egenskaper och är superskön att smörja torra, kalla fötter med. Överkurs: tillsätt bivax i oljan och du får en riktigt bra fotsalva. used0 \lsdqf

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare