Besök på Naturens Medicin

Efter 19 år hade jag i torsdags ett kärt återbesök på Nordens Folkhögskolas Biskops Arnö. Denna gång undervisade jag 15 härliga elever på Naturens Medicin. Vi pratade först om växtvaxerna Candelillavax och Myricavax och kokade sedan två olika salvor på dessa. Vaxets funktion i växten är bland annat att binda fukt, en egenskap som det också har på vår hud. Dessutom är växtvaxer liksom bivaxet, vårdande och hämmar bakterietillväxt.

Eftermiddagen ägnades åt regelverket kring kosmetiska produkter. Jag berättade om den ganska komplicerade process som måste gås igenom för den som vill tillverka hudvårdsprodukter och sälja. Det är inte bara tidskrävande och invecklat, registreringen är mycket kostsam för småproducenter vilket medför att många väljer att sköta sina affärer utanför regelverket. Registrering är bra, men varför så kostsamt kan en tycka? Eleverna hade mycket frågor och funderingar kring detta.

Om en månad väntar ytterligare ett gästlärarjobb, då på Hola Folkhögskola utanför Kramfors. Då kommer jag passa på att besöka häxberget där den statliga trolldomskommissionen dömde och avrättade 71 människor för häxeri, den 1 juni 1675.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare