Björkblad till det mesta…

Äntligen är sommarens skörd av björkblad torkad och färdigförpackad! Detta är blad som jag samlat själv från högt älskade björkar på egen tomt vid vår lilla sjö, och som alla fått mycket kärlek och kramar.

Björkblad är ett gammalt nordiskt läkemedel som genom tiderna använts både invärtes och utvärtes. Hildegard av Bingen skrev om björken som verkligt renande medicin. Bladen innehåller bl a salicylsyreföreningar, vitamin c, garvämnen och hartser. Björkblad är vetenskapligt erkända för sin njurstimulerande effekt vid bakteriella och inflammatoriska besvär i urinvägarna, men även vid reumatisk värk.

För invärtes bruk används björkbladen i infusion (örtte) som renande och vätskedrivande (var försiktig vid njurproblem). Vissa upplever att avkok eller infusion på björkblad lindrar allergier genom att dricka björkbladste efter att pollensäsongen är över.

Förr användes björkbladen vid reumatism och gikt dels genom att dricka avkok, men också genom att helt enkelt bädda ner sig i dem. En fyllde både kuddar och täcken med bladen så att de kunde verka under natten. Vid reumatism, muskelvärk och ledvärk går det också bra att hälla ett avkok i badet.

Björkblad stärker hud och bindväv och verkar mycket renande i omslag för problemhud som eksem och klåda. Det går också bra att göra en örtolja av bladen genom att låta dem dra i växtolja.

Björkbladen innehåller också saponiner, ett naturligt tvålämne som rengör hud och hår. De ger dessutom en vacker gulgrön ton vid växtfärgning av ullgarn.

Själva björken som väsen är positiv och har en fnittrig, hög energi. Sätt dig ner vid en björk och meditera Starkast energi har den mellan 05:00 – 09:00 på morgonen.

50 gram björkblad kostar 50 kr. Jag kan även nu erbjuda ekologisk pepparmynta och lavendelblom i 50-gramspåsar – 50 kr/st.

Skickas med DHL (59 kr) eller hämtas i butik i Liljeholmen. Beställning via info@rackarungens.se

betula, björkblad, hårtvätt, örtschampo, saponiner, skonsamt schampo

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare