Blommigt fotbad

Fotbad behöver inte bara vara en fröjd för tassarna, det kan vara en fröjd för ögat också!

I fötterna finns kroppens alla zoner representerade, här sitter också mycket känslor som lagrats genom åren. Dessutom är fötterna aktiva i princip hela dagen när vi går, står och tränar men hur mycket kärlek får de egentligen? Vi tar dem mest för givet och ger dem först lite uppmärksamhet när vi får hälsporre, nageltrång och självsprickor. Då i form av suckar och irritation.

Sedan jag började tycka om mina skrufsiga fötter som jag faktiskt en gång avskydde, så har de blivit så underbart lena och medgörliga! Jag skämmer bort dem varje dag, precis som ansiktet och resten av kroppen. 

Fotbad är dock en sak som jag tyvärr sällan tar mig tid till vintertid, men under sommarhalvåret när det finns så mycket vackert och välgörande att slänga ner i baljan, så blir det lite oftare.

Bikarbonat, lite tvålflingor, blommor och ljummet vatten – klart! Ställ klockan på 20 minuter och umgås med dig själv och stillheten. Gör inte NÅGOT annat under tiden som du sitter med tassarna i blöt, sitt i lugn och ro med dina tankar.

Sommarfötter som mina som är barfota hela sommaren, behöver ordentlig skrubb för att bli helt rena. Jag använder först en nagelborste som jag gnuggar i en av mina egengjorda hårdtvålar, sköljer, följt av Rackarungens sockerskrubb. Avslutningsvis blir det en ordentlig insmörjning med hudkrämen – ett perfekt recept för lena och mjuka fötter! För att slippa halka runt tar jag på mig ett par strumpor efter att jag smörjt in mig.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare