Bokpyssel

Jag har pysslat igen!

Det här var sanslöst kul! Kanske för att det var relativt enkelt och gick ganska fort. Jag har alltså förvandlat en helt vanlig nutida bokpärm, till en gammal sliten och magisk bok.

Du behöver en loppisbok, 3D-bokstäver, limpistol, leksaksormar / maskar / spindlar / fladdermöss / döskallar eller  annat pynt du vill använda.

Sedan behövs lim (flytande), silkespapper, penslar, färg och fantasi.

Börja med att placera ut bokstäverna och föremålen så som du vill ha dem. Ska du skapa mönster med limpistolen kan du rita med penna först.

Limma sedan fast bokstäver och dekorationer med limpistolen samt skapa de mönster du vill. Glöm inte ryggen.

Nu är det dags att skapa en känsla av att allt smälter samman. Pensla ut limmet över bokomslag och dekorationer, lägg därefter på silkespappret.

Vissa detaljer – som spindlarna i mitt fall – limmade jag på efteråt för att få dem att sticka ut.

Ju skrynkligare silkespappret blir desto mer struktur och läderkänsla kommer det ge. Nu kommer det mest tidskrävande momentet med att en liten pensel ta fram konturer runt bokstäver och dekor.

När limmet torkat är det dags att måla. Jag körde ett lager svart, sedan highlightade jag bokstäver, spindelväv och fladdermus med silver och brunt med en liten svamp. Jag passade också på att markera allt skrynkel och kanter med brunt.

Jag fick verkligen blodad tand och kommer förmodligen att göra minst 20 böcker till. Det går så klart bra att använda en tom skrivbok med hård pärm, ringpärm och sätta in recept, spells eller annat och på så sätt göra boken användbar.

Nu vill jag klä in ALLT i sån här bokfinnish. Skåpluckor, kylskåp, garderobsdörrar, ytterdörr, stereo, sänggavel, toastol…

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare