Bokslut

För att kunna bli av med energitjuvar så måste vi först identifiera dem. Ett litet bokslut så här i slutet av året är en bra början. Du behöver papper och penna.

Gör en balansräkning för att se var det försvinner energi och var det fylls på. Energikarameller under en kolumn och energitjuvar under en annan.

Energikaramellerna är allt det som får dig att må bra och känna dig trygg. Energitjuvarna säger sig självt, det som tömmer dig på kraft och får dig att känna dig ängslig, trött och ledsen.

Båda sakerna kan vara personer, platser, aktiviteter, föremål, tankar – allt som påverkar dig positivt eller negativt.

När du fyllt på är det dags att fundera på hur du kan täppa till hålen där det läcker energi för att eliminera energitjuvarna. Skriv ner konkreta åtgärder efter varje energitjuv.

Om t ex mobilen hamnar under energitjuv skulle en åtgärd kunna vara att aldrig ha den vid matbordet som en början.

Fortsätt sedan på samma sätt med energikaramellerna, hur kan du få mer av det du mår bra av? Om t ex djur står på din lista (som det gör på min) så skulle en åtgärd kunna vara att få vara kattvakt åt vänner och grannar.

Sen börjar det svåraste – att omvandla listan till praktik. Börja försiktigt och var snäll mot dig själv. Försök att tänka på dig själv som din allra käraste vän, hur skulle du peppa och motivera hen?

Jag önskar dig som läser detta ett riktigt läckert nytt solvarv. Tänk om 2022 är ditt år, varför inte?

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare