Calendula

Nu ligger ett gäng ljuvliga ringblommor på extrahering i olja.

Ringblomman (Calendula Officinalis) kallas ibland för Solsticka eftersom det är en solvändande blomma som vänder sig mot solen och dess rörelse över himlen. Det finns olika arter och läkekraften är den samma för alla, det är dock främst Calendula officinalis som används medicinskt.

Ringblomman har i alla tider använts flitigt som sårmedel, ofta som salva tillverkad på ringblomsolja och svinister.

Oljan och salvan är mycket mångsidig, den fungerar utmärkt till svamp, acne, eksem, åderbråck, självsprickor och svårläkta sår. Både salva och färska blad sägs ha gynnsam effekt på patienter som genomgått strålning vid bröstcancerbehandling. Vissa upplever också att pigment- och åldersfläckar bleknar av ringblomssalva. Saft från stjälken kan en applicera direkt på vårtor och skabb.

Det går också at använda ringblomman invärtes som infusion (te) eller tinktur. Den har blodrenande effekt, kan hjälpa vid magsår, diarré, förgiftning, gulsot och leversjukdomar. Ringblomman har som så många andra växter östrogenliknande effekt och är fin att ta vid övergången och vid menssmärtor. Undvik ringblomma invärtes vid graviditet.

De verksamma ämnena i ringblomman främjar nybildning av hudceller och påskyndar läkning. Den är extremt terapeutisk och jobbar hårt, därför kräver den också en hel del energi av hudbäraren, så se gärna till att ligga på pluskontot innan du börjar behandla svårläkta sår.

Ringblomman är kopplad till solkraft, kärlek, glädje och lycka. Hon har en fantastisk förmåga att förinta tunga energier för att skapa ett gott flöde i livet. För mig räcker det att bara sitta en stund och titta ner på havet av ringblommor i rabatten för att fyllas med positiv energi och värme. Det sägs att om du har ringblomma i sovrummet hjälper hon dig att drömma sanndrömmar. 

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare