Calm

Vi tar oss tid till att rengöra våra tänder och vårt hår, vi går på toa för att tömma kroppen på avfall – på samma sätt behöver vi hitta metoder att rensa vår hjärna. Men precis som med fysisk träning så behövs regelbundenhet och övning för att nå resultat.

Vi har olika metoder för att uppnå känslan av stillhet och närvaro. Ihop med fysisk träning så kan meditation vara ett sätt att rensa och stilla hjärnan, som idag har väldigt svårt att värja sig mot alla intryck och valmöjligheter som omger oss.

Jag har valt bort stress i mitt liv och känner mig i princip aldrig stressad längre. Men vill bli bättre på att andas, så jag laddade hem appen Calm för att komma igång med olika meditationsövningar. En provvecka är gratis, säger du inte upp ditt abonnemang då, kostar appen 499 kr/år (dvs drygt 40 kr/mån).

Det första du gör när du laddat hem Calmappen är att välja dina huvudsakliga mål med övningarna, t ex bryta ovanor, skärpa fokus, minska stress, förbättra sömn, öka självkänslan. Du kan ställa in påminnelser för att lättare göra meditationen till en vana, markera de du gillar extra mycket så att de blir lättare att hitta. Det går också att ladda hem dem för att kunna lyssna offline.

Här finns också musik/ljud med olika teman att lyssna på utan övningar till, samt sleep stories, god-natt-sagor helt enkelt, som hjälper dig somna fortare. Du kan inte välja svenska som språk, det som finns är engelska, tyska, franska och spanska.

Det finns en uppsjö av olika avslappnings- och meditationsappar på marknaden och jag hoppas att jag blir nöjd med den här. Kom ihåg – appar kan ge inspiration och handledning men det är du själv som gör jobbet.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare