Chiliolja

Någon mer som älskar chili?! I helgen var det äntligen dags att fröså några olika sorter.

Chili innehåller capsaicin och det är detta ämne som ger frukten dess hetta – capsaicin används för övrigt i pepparspray. Förutom att använda frukterna som de är i matlagning, så gillar jag att göra chiliolja, det är superenkelt.

Jag hackar några frukter grovt, torkar sedan i ugnen på 40 grader över dagen eller tills det mesta av vätskan försvunnit (det går så klart att torka på torkolla i några dagar istället). Sedan får de dra i en burk med olivolja i 4 veckor innan jag silar och tappar på småflaskor. De överblivna frukterna kan du också spara och använda i matlagning.

Oljan blir otroligt användbar i grytor, omeletter, äggröra, som marinad, dressing eller att steka vad som helst i egentligen. Jag ångrar så att jag inte gjorde mer olja sist gång när jag ändå var i farten. Har bara denna skvätt kvar nu.

OBS! Var noga med att tvätta händerna efter hantering av chili! Så lätt att glömma bort sig och klia i ögonen. Särskilt aktuellt för herrar att ha i åtanke i samband med besök på hemlighuset.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare