Där själen kan få ro

Inga utryckningsfordon hörs. Inget slammer från byggarbetsplatser. Ingen trafik. Inget sorl. Jag hör ingenting som påminner om mänsklig aktivitet. Hur kommer det sig att avsaknaden av människoskapade ljud kan vara så lugnande och rofyllt? Varför är vågskvalp, asplöv som prasslar i vinden, fågelsång och en sprakande eld, så vilsamt?

Våra förmödrar hade ett kontaktnät på kanske 150 personer, idag har vi betydligt fler kontakter än så. Vår värld har blivit så stor och det finns så mycket människor i våra liv. Vi reser oftare, längre och snabbare, vi kan ha videosamtal med människor på andra sidan jorden, vi flyttar och byter yrke oftare.

Det är verkligen en ynnest att ha alla dessa möjligheter och som vit medelklass i väst är jag väl medveten om mina privilegier och så oerhört tacksam. Det gäller att hitta ett sunt sätt att hantera alla intryck, all information, alla möten och alla möjligheter. Jag känner alldeles för många som är utbrända och vidbrända eftersom det är stressande med alla dessa valmöjligheter.

Att få sitta här på verandan och blicka ut över sjön och trädgården – änderna som ligger och snusar i små högar på gräsmattan, ekorren som med sina små tassar envist försöker skruva av locket på fågelmatarröret, storlommen som med sitt ödsliga och gåtfulla läte håller mig sällskap om kvällarna – det skänker mig ett lugn djupt in i varje cell.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare