Datum för webbsändning

Webbsändning av föredraget ”Häxan förr och nu” – PREMIÄR!

Nu finns två datum för denna webbsändning klara:

Långfredag 10/4, kl 18:30

Söndag 12/4, kl 16:00

KOSTNAD: Valfri summa, men minst 30 kr. Välj själv om du vill titta på fredag eller söndag eller båda!

Kloka gummor, häxprocesser, svarta katter, magi och trolldom. De läkekunniga kvinnorna använde både växter och magi för att bota sjuka, men stod de i förbund med djävulen? Misstänksamhet mot alla som sticker ut från det normala leder till ryktesspridning och snart brinner häxbålen.

Lyssna till berättelser om trolldomskommissioner, flygsalvor, häxhammaren och de mytomspunna växterna i häxans trädgård. Vad finns det för likheter och skillnader mellan medeltidens kloka gummor och 2000-talets feministiska rörelse? Är häxjakten över?

Ta tillfället i akt att ställa frågor via livechatten som är öppen under föredraget och en timma därefter. Du behöver vara inloggad på YouTube för att kunna delta i chatten. Logga gärna in i god tid innan.

ANMÄLAN OCH PRAKTISK INFORMATION

 • Plattform för visning är YouTube, via app eller webbläsare.
 • Swisha valfri summa (minst 30 kr) till 12 33 88 56 39 [Rackarungens] I eventet på Facebook finns en QR-kod under ”Diskussion” om du föredrar att använda den.
 • Skriv din e-postadress i meddelandet för att få länken till sändningen via e-post. Lämnas inget meddelande skickas länken till det mobilnummer du Swishat från.
 • Du kan använda samma länk till två enheter om du önskar att chatta via en enhet och titta på föredraget i helskärmsläge från en annan.

För dig som inte har Swish samt för frågor – info@rackarungens.se

feminism, föredrag online, häxan förr och nu, häxkonst, häxor, häxprocesser, kvinnohistoria, läkeväxter, magi, trolldom, webbsändning

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare