Den stora häxjakten

Vad tänker du på när du hör ordet häxa? Blåkulla, hucklen & gummor med kutrygg? Det är nog dags att tänka om, 2014 års modell är mer modern än så! Dagens häxor kommer i alla möjliga åldrar & utföranden. Några jobbar förmodligen på din lokala livsmedelsbutik eller sitter i samma kontorslandskap som du…

Gemensamt för häxor genom alla tider är dock intresset för natur & örtmedicin, att på naturlig väg lära sig att lindra sjukdomsbesvär, samt vikten av att leva i balans & samklang med Moder jord.

Förr trodde man att kvinnor med kunskap om medicinalväxter, hade samröre med djävulen & att det var från honom de fick sin magiska kraft att bota & hela. Dåtidens Europa, & kyrkans män i synnerhet, var övertygade om att häxorna kunde kasta besvärjelser över både människor & djur & man såg dem som ett hot mot det kristna samhället, där prästerna i stor utsträckning var de som stod för botandet av sjuka.

Detta ”hot” ledde således till den stora häxjakten & till att mellan 25 000 – 50 000 människor plågades till döds runt om i Europa, mellan 1400-talets senare hälft & fram till 1600-talet. De sista domarna föll dock så sent som 1800-tal. De allra flesta som fick sätta livet till var starka, självständiga & ofta ogifta kvinnor, med enorm kunskap om natur & örtmedicin.

Idag vet vi – tack & lov – att människor som har stor kunskap kring örtmedicin, hållbarhet & som gärna firar hedniska högtider som Vintersolståndet, Valborgsmässoafton & Sommarsolståndet, inte alls kastar förbannelser över sina medmänniskor eller åker till Blåkulla för att fira sabbat med Djävulen – häxa eller inte. Det handlar om nyfikna människor som själva vill styra över vad de stoppar i sig & smörjer sig med. Människor som läst på & som inte slentrianmässigt sväljer allt som läkemedelsindustrin & kosmetikaindustrin så gärna vill sälja på dem.

Att leva ekologiskt & alternativt för att på så sätt värna om hållbarhet, är inte alls särskilt konstigt längre. Oavsett om du är häxa eller inte…

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare