Digitala föredrag

I väntan på möjligheten att få komma ut i landet och föreläsa för er, så påminner jag om att mina samtliga föredrag finns tillgängliga online som hyrfiler för 50 kr.

Maila och meddela vilket föredrag du vill titta på så ordnar jag det. De är ca 30 – 40 min långa. Dessa finns att välja bland:

Trolldom eller läkekonst – örtmedicin genom historien

Här varvas mytologi och empirisk tradition med nya rön och forskning. Ta del av kunskap om de gamla läkeväxterna och deras användnings-områden, folktro, magi, trolldom och kvinnohistoria.

Häxan förr och nu

De läkekunniga kvinnorna använde både växter och magi för att bota sjuka, men stod de i förbund med djävulen? Vilka var de egentligen – kvinnorna som stod anklagade för trolldom och häxeri? Lyssna till berättelser om kapten Elin, trollkommissioner, flygsalvor, häxhammaren och de mytomspunna växterna i häxans trädgård.

Vem var Hildegard av Bingen?

Hildegard levde i Tyskland under 1100-talet och var abbedissa, teolog, mystiker, predikant, författare och kompositör. En inflytelserik kvinna som redan för 900 år sedan skrev om utbrändhet, mindfulness, psykoterapi och feminism. Lär känna Hildegard av Bingen genom att ta del av hennes visdom och tankar kring människan och naturen.

Naturens gröna SPA

Naturen är full av välgörande ämnen för hud och hår! Här finns tvålämnen, antioxidanter, eteriska oljor, växtoljor och massvis av näringsrik skin food. Lär dig att själv utvinna välgörande ämnen ur växter så att du kan skapa ditt eget hemma-SPA. Följ även med på en resa tillbaka i historien och lyssna till legenden om tvålens ursprung, om vikingarnas lögardag och om bastulagen.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare