Disktvål

Att jag aldrig lär mig. I över tio år har jag försökt att välja så skonsamt och klimatsmart som möjligt när det gäller hygienartiklar och städprodukter. Trots detta så tänker jag ofta reflexmässigt att många miljövänliga produkter blir en kompromiss, att de kanske inte är riktigt lika effektiva som konventionella, men att det är värt ändå om det är bättre för planeten. Jag har nästan alltid fel.

Därför blev jag förvånad men framför allt glad, när jag för första gången testade en fast disktvål till handdisken.

Jag har testat den på allt från flottig popcornkastrull till champagneglas och jag kanske inbillar mig, men det blir så otroligt blankt och rent så fort, utan någon matt hinna.

Här i stugan bestämde jag mig för att testa disktvålen till kallt vatten, direkt från sjön (ja, Norr-Älgen är en kall sjö) och disken blev exakt lika ren som när jag använder varmvatten. Så fortsättningsvis tänker jag inte slösa på det när jag diskar med min fasta disktvål.

Just denna tvål tillverkas av Malin i Ratan och är egentligen en tvätt- städ och disktvål, gjord på rapsolja och kokosolja. Själv använder jag den genom att gnugga diskborsten på tvålen, jag förvarar alla mina fasta tvålar på luffakuddar (finns också att köpa från Malin eller så odlar du svampgurka själv och gör dina egna – hipstervarning) och för att inte disktvålen ska smita så har jag ställt allt i en skål. Där samlas tvålvatten som jag häller i diskbaljan vid nästa disk.

Denna mångsidiga tvål finns att köpa på www.maliniratan.se och den lämnar inget övrigt att önska, det här är ingen kompromiss!

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare