En liter klorofyll…

En liter ljuvlig klorofyll! Min favoritbooster under vinterhalvåret – Urtica Dioica – Brännässla. Nässlan är en gammal medicinalväxt som omnämns i örtaböcker från 1500-talet och är en av vår floras mest näringsrika örter.

Utöver klorofyllet innehåller hon järn, vitaminer, mineraler, histamin och serotonin (som förebygger depression och förbättrar sömnen), lättupptagligt kalcium, garvsyra (som verkar sammandragande och inflammationshämmande), magnesium, kisel, svavel och mycket mer.

På grund av att nässlan ökar genomblödningen hjälper den till att transportera bort slagg och kan därför mycket effektivt läka ut eksem och ”rena” huden. Dessutom innehåller hon acetylkolin, ett ämne som personer med Alzheimers ofta har brist på. Nässlan är också svagt blodsockersänkande och har därför gynnsam inverkan på blodsockerhalten hos diabetiker.

Eftersom mineraler kräver upphettning under lång tid för att urlakas, brukar jag sjuda nässlan i vatten i 30 minuter. 2 små nävar till 2 liter vatten – ungefär. Sedan bör avkoket stå och dra över natten, då tillsätter jag ett par nypor pepparmynta för att uppgradera smaken något. På morgonen silar jag allt och häller på flaskor. Avkoket håller sig i kylskåp i ca 5 dagar. Du väljer själv om du vill dricka den kall eller värma upp. Tänk på att nässla är milt urindrivande och ersätter alltså INTE vatten.

Observera också att allergiker och mycket känsliga personer kan reagera på brännässla, var försiktig.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare