Energistäda hemma

Bikarbonat och mikrofiberdukar må göra spisen och spegeln fläckfri, men vill du få det riktigt rent hemma så behövs en energistädning!

Alla ting består av energi och vibrationer – vi själva, våra saker och t.o.m våra tankar och känslor. Energi försvinner inte, utan tar bara nya former genom att t.ex expandera, laddas, koncentreras, absorberas, reflekteras eller renas. Vibrationer på höga frekvenser ger oss energi och kraft, medan de lägre frekvenserna kan göra oss nedstämda och trötta.

Ett hem fyllt med positiva vibrationer skapar förutsättningar för kreativitet, bättre kommunikation och mindre irritation. Du kan själv omvandla eventuell lågfrekvent och negativ energi i ditt hem, till en lättare och högfrekvent vibrationsenergi.

Energistädningen består av några konkreta tips, men handlar så klart lika mycket om hur de som vistas i hemmet mår.

Vad är det för energier som virvlar i ditt hem? Hur mår du när du är hemma? Är ditt hem din fristad? Eller känner du dig bara stressad av allt som ”måste göras”?

Rensa
Ju färre saker vi har, desto lättare är det att hålla ordning. Det finns flera varianter på det gamla kinesiska ordspråket – ”Äger du mer än sju ting, så äger tingen dig”- men andemeningen är den samma. Visst är det härligt och lustfyllt att omge sig av vackra ting, föremål som en blir glad av. Men när vi slutar att faktiskt se dessa, när vi inte längre uppskattar dem och blir glada av dem, då har de kanske spelat ut sin roll?

Vilket av allt du tidigare skänkt bort, rensat ut och gjort dig av med, saknar du i efterhand? Vi inbillar oss att allt som vi samlat på oss är ”bra att ha”. Hur många slitna klädesplagg har vi inte sparat för att ha när vi ska måla om eller snickra? Hur många oömma plagg behöver du? Kläder som inte använts på två år är förmodligen oanvända p.g.a en anledning. Låt någon annan få glädje av dem!

Hur mycket av ditt porslin används i ditt hem? Använder du de dyra kristallglasen du fick i 18-årpresent, eller står de bara i ett skåp och är fina? Sälj dem på Blocket om du varken använder dem eller blir glad av dem. Eller ta fram glasen och börja använda dem till vardags, kranvattnet blir inte godare, men kanske lite roligare att dricka. Bry dig inte om vad släkten säger. De bor inte i ditt hem.

Ett stökigt hem med prylar över allt hindrar energin från att flöda fritt och kan skapa en tung känsla av motstånd och trötthet.

Balansera
Att bränna salvia för att rena hemmet är en urgammal tradition. Salvian sägs attrahera negativ energi så att den fastnar i röken och försvinner ut när vi vädrar. Salvia välkomnar dessutom höga vibrationer och drar den goda energin till sig.

Tänd en salviakvist och blås ut elden så att endast en glöd blir kvar. Rör den långsamt medsols i rummet du vill rena, föreställ dig hur all negativ energi kryper fram ur sina gömmor och förvandlas till frisk och positiv kraft. Ta gärna ett extra varv i hörnen, där energin lätt stagnerar.

Salviakvistar finns att köpa på välsorterade hälsokostbutiker.

Inom ädelstensterapin sägs bergskristallen rena och absorbera negativ energi. Dessutom skall den skydda mot strålning från dataskärmar och annan elektronik, genom att rikta strålningen åt ett annat håll. Placera ut bergskristaller i de rum där det finns mycket elektronik – stenarna är dessutom mycket vackra att se på.

Att omge oss av positiva jonpartiklar som vi gör idag i form av mobiler, datorer och läsplattor, kan påverka vårt välbefinnande på ett dåligt sätt. De negativa jonerna däremot har positiv inverkan på människan, då de binder de positiva jonerna till sig och tynger ner dem till marken.

Saltstenslyktor eller saltstenslampor avger både bra vibrationer och negativa joner och finns att köpa på välsorterade hälsokostbutiker och på nätet. Dessutom avger de ett vackert och lugnande sken i orange.

Aromalampor med eteriska oljor sprider inte bara väldoft i ditt hem utan har också en terapeutisk verkan. Oljorna ökar vibrationerna och du väljer själv doft efter humör. Använd Pepparmint, Eukalyptus och Grapefrukt för att piggna till på morgonen och Lavendel och Frankincense för att komma ner i varv på kvällen.

Tänk på att elda med måtta då det inte är bra att exponeras för för mycket rök och sot av något slag.

Älska
Ditt hem är din borg, din fristad. Här ska finnas plats för återhämtning och möjlighet att hämta kraft. Vi har alla olika förutsättningar och önskemål på hur bostaden ska se ut. Kanske har du inte det optimala drömboendet just nu, men det blir inte bättre än vad du gör det. Älska ditt hem och fyll det med kärlek och allt som du tycker om.

Bestäm dig för att göra det bästa av förutsättningarna som just du har. Skapa utrymme för förändring om det är det du vill, men se först till att rensa och släppa taget om det gamla. Du har själv dragit till dig allt och alla som finns i ditt liv – därför har du också själv makt att påverka saker i den riktning du önskar.

Det är vårt eget ansvar att skaffa oss det vi behöver i våra liv. Vad behöver du?

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare