First aid mygg-kit

Flugsnapparen och sädesärlan måste ha jobbat övertid här i stugan, jag har sett EN mygga på snart en vecka. Men jag känner mig ändå förberedd om mygginvasionen skulle infinna sig. Här har bunkrats upp med myggolja i förebyggande syfte och kådasalva att smörja på de bett som råkar bli trots allt.

För er som inte fick möjlighet att blanda er egen myggolja på Rackarungens öppet hus förra helgen, så finns det i lager, antingen med tjärdoft eller citronella.

Konventionella myggmedel innehåller ofta tveksamma och miljöfarliga ämnen och bör inte användas på barn under 3 år, om ens av någon.

Mygg, knott, broms, fästingar och andra blodsugande insekter är inte så förtjusta i citrusdofter, eukalyptus och tjära, så dessa eteriska oljor blandar jag i mina insektsavvisarmedel.

Basen är rapsolja. Applicera myggoljan på små utsatta hudytor kring vrister, fötter, nacke, armar och vid knäveck. Eteriska oljor är mycket koncentrerade och KAN irritera känslig hud, så var uppmärksam. Eftersom eteriska oljor är flyktiga behöver du bättra på med mer olja allt eftersom.

Om du ändå faller offer för de små̊ vampyrerna så tycker jag själv att klådan lindras allra bäst med kådasalva. Den fungerar även på getingstick och andra insektsbett genom att ta bort både klådan och svedan.

10 ml myggolja på rollerballflaska kostar 80 kr.

Kådasalvan kostar 230 kr, 30 ml.

Frakt tillkommer. Beställ här.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare