Förlåt Moder Jord

Häromdagen tog jag mig tid att titta på två otroligt jobbiga dokumentärer på SVT Play. Den ena handlade om jätteföretaget DuPont som förpestat och fortfarande förpestar vår jord med giftiga ämnen i samband med tillverkning av teflon. Den andra handlade om plast och sopberget av plast som växer lavinartat.

Jag tittar ut på moder jord och på alla djur som lever med naturen istället – för att som människan – bara leva av den. Människan har inga skyldigheter, bara rättigheter. Vi exploaterar, brukar och förändrar planeten så att den bara passar oss. Ingen hänsyn till andra varelser.

Jag undrar hur vår planet hade sett ut om människan aldrig funnits. Hur hade det doftat? Vilka färger hade dominerat? Vilka djur hade flugit, simmat och flanerat runt? Hur hade ett djupt andetag känts? Priset vi betalar för att leva ett enkelt liv i välfärd är så oerhört högt.

Det enda som kan hjälpa mig att få upp mitt hopp för människans godhet och storhet i en sån här svacka är musik. Att lyssna på livemusik och få närvara när människor tillsammans med sina röster och instrument skapar harmonier, disharmonier och dynamik – det är magi! Om människan kan skapa något så oerhört vackert och kraftfullt som musik, vad mer kan vi inte uträtta i samma anda? raph;\lsds

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare