Fullmåne

Månen har i alla tider varit mytomspunnen och tron på dess magiska krafter finns djupt rotad i nästan alla kulturer. Att månen påverkar en rad biologiska fenomen, däribland tidvattnet, är inget konstigt. Människan består till ca 65 % av vatten, och om månen kan påverka världshaven kanske det inte är så konstigt att den påverkar även oss i olika grad. Att hon sedan är den himlakropp som är närmast oss på jorden spelar så klart in.

När månen är full, så har hon som mest energi och kraft och det är en lämplig tid för uppgörelser med sig själv, att släppa taget om det som inte längre tjänar oss. Ritualer och önskningar som handlar om framgång, kärlek och fullbordan i olika projekt är passande nu. Du kan också passa på att lägga fram föremål som du vill ladda med månenergi. Var extra uppmärksam på dina drömmar, många värdefulla budskap kan levereras när månen är full.

Det är lätt att bli överaktiv och överansträngd och många känner just nu av rastlöshet, intensiva drömmar, irritation och sömnlöshet. Halterna av sömnhormonet melatonin sjunker nämligen allt eftersom fullmånen närmar sig, vad detta beror på är inte fastställt.

Förr användes uttryck som mångalen, månsjuk och månadsrasande för att beskriva personer som blev extra påverkade av fullmånen och som drabbades av kraftiga humörsvängningar, anfall eller sinnesförvirring. Engelskans lunatic – galen – kommer ju från månens latinska namn ”luna”.

Månens energi är feminin och kvinnan och månen delar ett speciellt band eftersom himlakroppens faser sammanfaller med faserna i menstruationscykeln. För länge sedan var denna koppling helt naturlig och unga flickor fick en förståelse för sig själva, sina kroppar och sin menstruation som uppfattades som helig, inte smutsig, irriterande eller skamlig.

Kvinnan och kvinnans kropp är för evigt sammankopplad till månen och kanske är det dags att återigen börja uppmärksamma och dra nytta av hennes magiska kraft. 

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare