Fynda mat

Vi som avskyr att shoppa kläder och fynda på REA får nöja oss med att fynda livsmedel!

Idag hittade jag 3 superfina bananer + 2 päron (allt var dessutom EKO) som sållats bort från hyllan och såldes för FEM kronor på ICA Supermarket i Hällefors.

Övermogen frukt ger perfekt sötma till hemgjord glass, milkshakes och smoothies. Jag skivar eller tärnar frukten, lägger i lådor och ställer i frysen. Sen när sockersuget pockar på så slänger jag ner lite banan och annan frukt – färsk och fryst – i mixern. Tillsätt vaniljglass eller vaniljsås för milkshake, lite kokosgrädde eller annan grädde för glass, eller yoghurt för smoothie. Det finns ju både växtbaserade och konventionella mejeriprodukter att välja bland.

Banan- och chokladglass får du genom att tillsätta kakao. Du kan tjoffa ner lite vad du vill i dessa fruktmixar, men se till att största andelen frukt/bär är fryst om du vill få glassliknande konsistens. Att frysa in vindruvor och sedan mixa sägs vara himmelskt gott och smaka precis som Piggelinglass. Tillsätt lönnsirap, honung, vaniljstång eller vad du vill efter tycke och smak.

Jag tycker att det är godast att äta den direkt, men självklart går det att frysa in igen, den kan bli lite väl hård och vattna sig på kanterna när den tinar.

Idag blev det banan, vaniljglass, smultron och jordgubbar. Kriminellt gott!

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare