Gott slut på årshjulet

Löven ligger som guldpengar på marken.
Solen står lågt.
Natten är förtrollande svart.
Moder Jord förbereder sig inför vintervilan, medan några skogsväsen börjar röra på sig.

Det är…
Hels Afton
Samhain
Alvablot
Halloween
Alla helgons dag
Day of the dead

…eller vad du nu kallar det. Kanske firar du den 31a, den 1a eller den 7e. Kanske firar du inte alls?

Samhain (uttalas ”saowinn”) betyder egentigen slutet på sommaren. Det keltiska folket hade bara två årstider – sommar och vinter – vilket gjorde att början på vintern betraktades som början på det nya året. Detta är en gammal skördefest, och en tradition som firades innan världens kristnades.

Samhain är häxornas och hedningarnas nyår. I natt sägs gränsen mellan de levande och de dödas världar vara som tunnast. Kosmos kommer att bjuda på minsta möjliga motstånd och det är en utmärkt kväll att jobba med magi och önskningar. En del passar på att ta kontakt med älskade och saknade på andra sidan, genom att tända ett ljus som får brinna i fönstret hela natten.

Död kan tyckas vara ett dystert och makabert tema för en högtid, men genom att sörja våra döda firar vi också deras liv.

Ikväll är ett ypperligt tillfälle att släppa taget om det gamla och göra plats för det nya! Frigör dig från allt som håller dig tillbaka. Släpp alla tankar, beroenden och relationer som du är färdig med, som inte längre ger något och som du inte behöver i ditt liv. Gör det på ditt sätt. Det finns inga rätt eller fel, det finns bara tradition.

Jag önskar dig ett fint slut på årshjulet och en spännande början på det nya.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare