Gröna Saxen

Efter ett låååååååångt pandemiuppehåll tog jag mig så äntligen iväg till min favoritfrisör – Fatma på Gröna saxen.

Jag har inte varit här sedan 2019 Pank och pandemiförsiktig har jag i drygt 2 år lekt frisör själv i hemmets lugna vrå, vilket resulterade i en så kallad Coronafrisyr. Det måste ha varit som att rensa upp i ett gammalt övergivet trädgårdsland. Men det är ingenting som inte världens bästa Fatma kan ordna upp.

Jag och Fatma träffades för 10 år sedan då hon precis startat eget som ekofrisör. Det är verkligen inspirerande och en ynnest att ha fått följa hennes resa från anställd till att driva en helt egen salong mitt i stan. Fatmas driv och handlingskraftighet är en stor anledning till att jag strax efter att vi träffats, själv vågade kasta mig loss och satsa på min egen firma. Det är fint att ha fått inspirera och peppa varandra.

Fatma jobbar uteslutande med botanisk hårvård med en stark koppling till rötterna i Turkiet med diverse receptblandningar från sin mormor.  

Hon tar fram exklusiva recept med växtfärger, kurer och inpackningar med hänsyn till ditt hår. Färgningen sker med växter och örter såsom henna, indigo, rabarberrot, ekbark, kaffe och hibiskus och utöver detta erbjuder hon diverse behandlingar – detox med rasul, alginpackning, hårbottenmassage med chili- och ingefäraolja.

På salongen kan du köpa ekologiska produkter som tvålar, schampo, balsam utan skadliga kemikalier och tillsatser, samt borstar och annat.

Salong Gröna Saxen hittar du på Döbelnsgatan 43, t-bana Rådmansgatan Uppgång Tegnérgatan. På Gröna Saxens Instagram hittar du öppettider.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare