Härliga fotbad

Sensommaren har just tagit vid, efter en ljuvlig och välbehövlig högsommar! Luften är krispigare, kvällarna mörkare och man kan utan dåligt samvete få sitta inne i favoritfåtöljen och kura skymning med en bok…

Varför inte passa på att göra ett närande och uppfriskande fotbad, till de sommartrötta och fnasiga fötterna!

Tappa upp lagom med kroppstempererat vatten i en fotbalja – inga heta fot- eller kroppsbad, då detta torkar ut huden. Tillsätt en matsked bikarbonat och gärna en msk black soap. Bikarbonat innehåller stora mängder koldioxid och ökar syresättningen till cellerna, samt reglerar pH-balansen i kroppen och på huden. Black soap är en afrikansk tvål gjord på kokosolja och sheasmör, helt utan tillsatser eller parfymer. Den rengör på djupet och verkar uppmjukande på förhårdnader på fötterna.

Häll upp 1 dl fet, ekologisk standardmjölk i en liten skål och droppa i 1-4 droppar eterisk olja av t ex lavendel och pepparmint för en svalkande och lugnande känsla, eller lavendel och tea tree för att läka självsprickor. Fet mjölk verkar milt exfolierande på huden och avlägsnar döda hudceller. Blanda mjölk och eterisk olja och tillsätt detta i fotbadet.

Sätt dig till ro och tillåt dig själv att göra absolut ingenting under de 15 minutrarna som du sitter med fotbadet. Avsluta med en peelande sockerskrubb gjord på ca 1 msk olivolja och 1 msk ekologiskt rårörsocker. Vill du kan du tillsätta en droppe eterisk olja efter tycke och smak.

Massera varsamt fötterna med sockerskrubben under några minuter, skölj, badda av överflödigt vatten och fortsätt massera in oljan och låt sedan fötterna lufttorka. För extra vårdande effekt kan du smörja med en fet bivaxsalva och sova med bomullsstrumpor på – fötterna kommer bli fantastiskt mjuka och lena och upprepar du behandlingen 3 gånger i veckan under en tid, så kommer du verkligen att märka stor skillnad!

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare