Helgon och demoner

I onsdags kväll var jag och Hella på Historiska museet i Stockholm och lyssnade på vår vän Philipdecriys föredrag om ”Helgon och demoner”.

Vi fick lyssna till berättelser om Halloween och den vresiga smeden Jack som portades från både himlen och helvetet. För att se något där han drev runt i mörkret som en osalig ande på jorden, la han glödande kol i urgröpta rovor. Idag använder vi istället pumpor till lyktorna kring Halloween.

Philip berättade också om hur en helgonförklaring går till och vad som krävs för att bli kanoniserad. Första kriteriet är att en ska vara avliden, så jag får väl vänta ett tag till tills jag får min gloria…

Efter föredraget åt vi gott jag och Hella, och skålade för att pesten snart skall vara under kontroll. En riktigt underbart regnig och höstig novemberkväll i de bästa av sällskap!

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare