Hildegard av Bingen

Kära Hildegard, idag är det din namnsdag i den svenska almanackan, och exakt 842 år sedan du lämnade jordelivet. Jag önskar att jag hade fått lärt känna dig och din historia tidigare i livet, redan i skolåldern.

Du är en sann inspiratör och trots att jag inte fick lära mig om dig alls i skolan, så delar vi flera intressen – musik, att skriva, filosofi, mystik, jämställdhet och jämlikhet, magi, vetenskap och framför allt en vördnad och kärlek till vår enda bolats, jorden.

Jag tror att mycket av det du har att säga kan ge oss idag, ett bättre och mer värdefullt liv. En förståelse och ödmjukhet för hur allt hänger ihop och är sammankopplat.

Ju mer vi vet om hur naturen fungerar, desto mer benägna blir vi att ta hand om den. När vi förstår att kroppen är myllan, myllan är kroppen. När vi inser att skogen är våra lungor, havet vårt blod.

Tack för klokskap och kunskap. Den kärlek du hade till naturen och allt det magiska i livet, har vi kvinnor efter dig fått ärva. Idag uppmärksammar jag din dag med hjärtevin och nervkaka, några av dina undergörande mediciner från naturens apotek.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare