Hjärtat och hjärnan

Det är inte farligt att vara rädd. Men det är obehagligt.

Men kom ihåg att det bara är EN del av dig som känner denna känsla. Nyfikenhet, glädje, tillfredställelse, trygghet och tacksamhet finns alltid där också, även om det inte känns så. Du har alltid tillgång till dessa känslor och de finns där precis som att rädslan finns där. Vilken tanke vill du lyssna till? Vilken känsla vill du nära?

Hjälp dig själv att hitta tillbaka till tankar som fyller dig med energi genom att ta ett djupt medvetet andetag, släpp ner axlarna och låt rädslan falla från huvudet ner till hjärtat. Här transformeras negativa tankar och känslor, i hjärtat finns ingen rädsla, bara kärlek.

Hjärtat är den första anhalten för våra upplevelser, men nästan ögonblickligen forcerar nutidsmänniskan upp intrycken till hjärnan för analys. Vi har blivit lärda att inte lyssna till hjärtat.

I huvudet finns egot som gapar högljutt, tvivlet som väser elakt och förnuftet som tillrättavisar och förminskar. Ibland är det bra att veva intrycken ett varv i analys, men inte alls så ofta som vi gör idag. Men eftersom rädda och osäkra människor är lättare att kontrollera och manipulera så är vårt samhälle uppbyggt så att vi ska hållas lite lagom ängsliga. Ängsliga människor konsumerar mer än de som är trygga och tillfreds och är på så sätt en stor monetär tillgång.

Försök att hålla kvar dina upplevelser, intryck och tankar i hjärtat så länge som det är möjligt. Hjärtat, den första anhalten för våra sinnen.

Ett effektivt sätt att leva mer med hjärtat och slippa att känna sig rädd, är att vara snäll – mot sig själv och andra. Så fort du tänker något fint om någon – låt dem veta det! Att slösa med kärlek och positiv bekräftelse är det är enda sättet att få mer av det.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare