Hjärtats kraft är grön

Idag har Rackarungen deltagit i en magisk workshop tillsammans med Svenska Örtasällskapet och fantastiska Karin Bäckström! Föreläsningen handlade om allas vår urmoder och min personliga förebild Hildegard av Bingen.
Hildegard levde som nunna i Tyskland 1098-1179 och var en mycket respekterad kvinna. Hon hann skriva flera musikaliska verk som enligt vissa innehåller dold geometri baserad på det gyllene snittet, men för mig är hon främst en mycket skicklig örtkännare.

Hildegard ansåg att människa och natur var intimt sammanbundna med varandra och att samspelet bygger på ett ömsesidigt utbyte med naturen. I hennes tankar om allt detta gudomliga kan vi tydligt urskilja kopplingar till den shamanska trosbilden och den kosmiska väven – trots hennes liv som katolsk abbedissa.

I Hildegards örtmedicin står hjärtat alltid i centrum. När vi ignorerar vad vårt hjärta vill säga oss så mår vi inte bra och Hildegard förmedlade massvis med recept på hjärtstärkande medicin baserad på örter, eftersom hjärtats kraft är grön.

För inte så länge sedan var örter medicin och så även kakor. Kakor var dåtidens piller. På dagens workshop bakade vi nervkakor mot stress och nedstämdhet och minneskakor för att stärka minnet. Vi beredde även vår egen magiska salva med ädelstenar och eteriska oljor och vi fick också smaka en skvätt hjärtevin – allt efter Hildegards gamla recept. En mycket spännande och inspirerande dag!

I morgon natt ska Hildegards ädelstenssalva få laddas i fullmånens sken på fönsterbrädan…

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare