Hurra för svenskdropparna!

Dagen till ära finns mina nytappade Svenskdroppar åter i lager! Detta gamla mytomspunna recept kan spåras ända tillbaka till medeltiden och kallas även Elixir Ad Longam Vitam, som betyder “medicin för ett långt liv”.

Originalreceptet togs fram av den schweiziske läkaren och mystikern Paracelsus, men föll i glömska, återfanns 100 år senare och modifierades något av den svenske läkaren Dr. Claus Samst. Både han och hans familj sägs ha levt långa och friska liv tack vare svenskdropparnas välgörande verkan.

Sams lämnade efter sin död efter sig ett handskrivet recept samt en lista på 46 åkommor som elexiret sades bota, samt anvisningar på hur dropparna skulle tas. Bland annat kan en här läsa att svenskdropparna ”ger tillbaka den förlorade hörseln” om en fuktar vadd med elexiret och för in i örat. Dessutom kan dropparna ”bota förlamningar” och ”en berusad kan man få nykter ögonblickligen med två matskedar” ?

Medlet kan användas både invärtes och utvärtes vid halsont och hudåkommor samt för att underlätta matsmältningen och som allmänt stärkande medel för god allmänhälsa. Örterna i de olika recept som finns i omlopp kan variera något, men de som alltid förekommer i blandningen är trädaloe, myrra, saffran, sennablad, manna, rabarberrot och kvanne.

Finns i butiken på Överjärva Gård kl 10:00 – 16:00 idag – välkomna!

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare