Inspira

Härom kvällen var jag på Inspira – Det gröna apoteket och lyssnade på en föreläsning med Marie-Louise Eklöf. Marie-Louise är utbildad i örtterapi och fytokemi och räknas till en av de främsta i Sverige på området vilda växter och deras användning.

Hennes gröna apotek Inspira, ligger på Rörstrandsgatan 42 i Stockholm och där finns läkeväxter i form av tinkturer, torkade örter, eteriska oljor och salvor. Hon har även utbildningar och konsultationer på sin praktik.

Även om jag samlat på mig massvis med kunskap inom mina 10 år i naturens apotek, så finns det alltid nytt att lära. Det är så otroligt viktigt att vara ödmjuk och förstå att vi aldrig blir fullärda, att varje möte är en lärdom, ny kunskap och erfarenhet. Ibland tuffa och hårda, ibland fantastiska. Jag kommer aldrig att sluta utbilda och förkovra mig inom detta ämne, det vore oerhört oansvarigt.

Tyvärr är Sverige ett u-land inom komplementär medicin och det är svårt få korrekt information om många läkeväxter och dess verkan eftersom det inte forskas så mycket inom detta område. Här finns inga pengar att tjäna då det inte går att ta patent på havtorn eller nässlor. Detta är beklagligt – och farligt! Okunskap kan leda till feldosering och fel användningsområden, läkeväxter är potenta och skall brukas med största respekt. Modern läkekonst ska infatta både komplementära och allopativa alternativ, vi behöver medicinsk mångfald i Sverige och det uppnås bara genom integrativ medicin där båda discipliner samarbetar. Profit och hälsa hör inte ihop och fokus skall ligga på att hitta de medel som är till störst nytta för patienterna, inte för industrin.

Stort tack till Marie-Louise som för kunskapen om naturens läkekraft vidare! JAg kan varmt rekommendera ett besök till hennes underbara gröna apotek, öppet måndagar och tisdagar kl 12:00 – 18:30.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare