Johannesört

När jag kom hem efter cykelturen var cykelkorgen full av Johannesört. Min man tog säkert tio olika bilder på mig, men vi konstaterade samstämmigt att jag såg fullständigt galen ut på samtliga, på grund av lyckoruset. Jag fick ta en liten paus och sansa mig innan denna bild tillslut knäpptes.

Jag fick de första beställningarna på min pirkumolja redan i våras, då var den inte ens påbörjad, men nu ligger blommor och blomknoppar i olja i ca 6 veckor framöver.

Johannesörten (Hypericum Perforatum) innehåller flera mycket intressanta och verksamma ämnen bland annat hypericin och hyperforin. Hyperforin är en fettlöslig fenol som visat sig vara minst lika aktiv som hypericin både utvärtes och invärtes. Den är fettlöslig och urlakas endast ur färsk ört varför Johannesörtsolja eller Pirkumolja som den kallas, alltid görs på färska blommor.

På huden är hyperforin inflammationshämmande och effektivt mot en del sorters svamp och herpes. Pirumoljan fungerar cellförnyande och är perfekt att stryka på brännsår, munsår, vattkoppor, sårig hårbotten och solskadad hud. Dessutom är den smärtstillande för muskler och ömmande leder, eftersom den verkar cirkulationsökande.

5 flaskor är paxade av denna batch, hör av dig till info@rackarungens.se eller DM om du är intresserad. 30 ml = 100 kr, 100 ml = 180 kr.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare