Kaffe till huden

Jag föredrar ”mekanisk” rengöring framför kemisk. Därför hoppar jag oftast över den egenkokade tvålen och tvättar mig genom torrborstning eller skrubb istället. Till hösten är mina luffagurkor torkade och färdiga att använda till torrborstning och i väntan på det så kör jag kaffeskrubb.

Denna skrubb hjälper hudens naturliga avstötningsprocess av döda hudceller och är skonsam för huden. Kaffe har en rad positiva effekter utvärtes, det stimulerar förnyelsen av cellerna, är antiinflammatoriskt, lindrar röd och irriterad hud, ökar blodcirkulationen och vissa upplever att bristningar och ärr bleknar.

Kaffe innehåller också antioxidanter som skyddar huden mot skadliga fria radikaler och koffeinet gör det lättare för kroppen att bryta ner fettceller som ansamlas under hudens yta.

Jag brukar låta sumpen torka på en plåt, därefter silar jag bort de allra minsta kornen och blandar med olja och honung. En del kokosolja, två delar kaffesump och honung efter tycke och smak. Blöt hela kroppen och börja sedan försiktigt skrubba i små cirklande rörelser uppåt. Jag kör inte skrubben i ansiktet, men vet att en del gör det. Jag kan låta den sitta som en ansiktsmask i en halvtimme dock.

Denna skrubb doftar SÅ ljuvligt och vaknar en inte efter morgontvagning med denna skrubb så vaknar en aldrig. Glöm inte ge fötterna en omgång.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare