Klåda i hårbotten

Idag blåser det kallt på Rackarungen På med mössan igen som varit av i någon vecka, då våren lockade med varma solstrålar

Mössa, hormoner, kost, hårvårdsprodukter och stress är alla faktorer som spelar in på vår hårbottens status. Jag använder inga produkter i håret, bortsett från min egen hårspray på salt och socker och ibland en rengöring med såpnejlika eller honung. Men ibland kliar min hårbotten ändå, och det finns ingenting som funkar så bra på klåda för mig som äppelcidervinäger.

Du kan antingen göra en så kallad surskölj i håret efter tvätt för att återställa hårbottens naturliga pH-värde, där svamp och annat oknytt inte trivs. 1 del äppelcidervinäger och 10 delar vatten brukar vara en bra dosering. Blanda i en flaska och häll över nytvättat hår, skölj inte ur.

För ”akut” klåda funkar det superbra att blanda lite äppelcidervinäger och vatten (eller en torr växtolja), doppa fingertopparna i blandningen och massera hårbotten. Jag upplever att klådan upphör omedelbart.

Återkommande klåda i hårbotten är symptom på en obalans som bör åtgärdas på djupet, här räcker inte bara dämpande behandlingar. Men för möss-klåda är denna metod verkligen bra tycker jag!

På min workshop Naturens SPA den 16/3 går jag igenom olika metoder och tips för att få en balanserad hårbotten, du får också koka ditt eget löddrande örtschampo. Det finns 4 platser kvar detta datum, anmälan görs via www.rackarungens.se/kurser fffffffffff

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare