Kroppens skorsten

Det är genom svett och urin som kroppen transporterar ut slaggprodukter och gifter. Armhålan är, förutom urinen, det effektivaste stället på kroppen för den funktionen. Om man täpper till armhålorna så lagras slaggprodukterna istället i kroppen och belastar på så sätt de renande organen som får ta hand om allt. Nära armhålorna finns lymfasystemet och bröstkörtlar, vi vet ännu inte hur dessa påverkas på lång sikt av det vi applicerar i armhålan.

Aluminiumklorid är ett metallsalt som används flitigt i traditionella antiperspiranter och deodoranter. Det täpper till porerna så att du svettas mindre och kväver samtidigt underliggande vävnader. Aluminiumklorid reagerar med proteiner i svettutförsgången i hudens yttersta lager och “korkar igen”. Effekten blir att svett inte kan passera ut ur huden. Aluminiumföreningar kan även absorberas och lagras i kroppen.

Naturliga deodoranter är inte perspiranter utan tillåter kroppen att svettas som vanligt. Dessa deos fungerar olika bra på olika människor, det gäller att hitta sin egen favorit. Något som funkar för mig kanske inte alls funkar för dig. Det är helt i sin ordning och betyder inte att deon är dålig, den funkar bara inte för just dig.

När en byter till naturlig deo som inte täpper till kroppens skorsten, återställs pH-värdet och kroppen kan äntligen göra sig av med alla gifter. Njurarna får hjälp och slipper att vara överbelastade.

Det tar lång tid för huden att reparera det vi förstört med aluminiumklorid och alkohol. Min övergångsperiod var eoner lång, jag var tydligen helt marinerad i gifter. Under denna övergångsperiod svettades och luktade jag mer än vad jag var van vid och det är ofta här den otålige ger upp och bestämt hävdar att naturprodukter inte fungerar. Jag är SÅ glad att jag höll ut!

Eftersom armhålan är kroppens skorsten så kan det hända att du då och då får utslag eller klåda där. Då är vi ganska snabba med att skylla på deon, att det är den vi reagerat på. Så kan det absolut vara, men det kan också vara tecken på att du har en bacill i kroppen, det kan bero på något du ätit eller på din hormoncykel.

Rackarungens deo har blivit en storsäljare och består av kokosolja, stärkelse, bikarbonat och bivax. Finns att beställa här.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare