Lady Kabash

Du har kanske sett den på Robinson, Lady Kabash supercoola t-shirttryck som Jannika Navjord bar i senaste säsongen – ”Patriarkatet ska falla under vår livstid”.

Jag har haft äran att lära känna kvinnan bakom Lady Kabash, Eva-Kajsa Nordenborg, textildesigner, konstnär och hantverkspedagog.

Hon designar snygga screentryck som handtrycks på sweatshopfria tröjor som producerats under schyssta förhållanden, färgen är i största möjliga mån helt giftfri.

T-shirtsen finns i dam- herr- och barnstorlekar, men också på kuddöverdrag, kökshanddukar, och tygväskor.

Det är svårt att välja motiv! Jag har börjat med en svart bambu t-shirt med spindelvävstryck. På önskelistan står även tishorna med nässlan, ormbunken, röllekan, tallen och skatan. Samtidigt så finns det ju tryck med Valentina Tereshkova – första kvinnan i rymden, Grace Jones, ​​Frida Kahlo​​​ och häxor…

Eva-Kajsa jobbar i små, begränsade upplagor och bubblar av nya idéer hela tiden. Därför kommer kanske inte din favorit att finnas i just din storlek just nu. Så är det med äkta hantverk! Spana in de olika trycken på http://www.ladykabash.se/ Följ henne på Instagram och skicka DM om du är intresserad av att handla.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare