Lakritstvål

Så här läcker blir min lakritstvål som ni såg mig hälla i formar i onsdagens lilla video på Instagram.

Alla mina kallrörda hårdtvålar tillverkas för hand enligt den gamla tvåltraditionen med naturliga råvaror som natriumsalt och växtolja. Jag har dessutom valt att endast använda äkta eteriska oljor. Slöseri tycker vissa, men vi utsätter oss för så mycket syntetiska doftoljor dagligen ändå, och eftersom eteriska oljor är så mycket mer än bara en doft – de har alla terapeutiska egenskaper – så kommer jag fortsätta med det.

Denna tvål har en förförisk doft av lakrits och för tankarna till salta nappar och lakritspuck. Perfekt för alla lakritstroll!

En allmän missuppfattning är att fasta tvålar är mindre hygieniska än flytande, vilket är helt fel. Virus och bakterier kan inte överleva på – eller föras vidare – via fast tvål. De fabrikstillverkade billiga hårdtvålar som finns i handeln idag, har gett fast tvål i allmänhet dåligt rykte. Dessa billiga fabrikstillverkade hårdtvålar har en förmåga att spricka och torka ut huden.

Detta beror på att glycerinet som bildas naturligt vid förtvålningen, har tagits bort. Glycerin har en otroligt bra förmåga att binda fukt, och är därför en dyrbar och eftertraktad produkt som tas bort ur massproducerade tvålar för att används i andra hudvårdsprodukter istället.

I äkta hantverkstvål finns all fuktighetsbevarande glycerin kvar och de är därför mycket skonsamma och torkar inte ut huden på samma sätt.

Rackarungens tvålar finns förutom med lakritsdoft, även med skogsdoft och blomdoft och kostar 110 kr/st för ca 105 g. De fungerar till hela kroppen, vissa använder dem som schampo.

Det finns många skäl till att använda äkta fast hantverkstvål istället för flytande. Förutom att de är skonsamma, dryga och mångsidiga, så slipper du förpackningen i plast, som annars ska tillverkas, fraktas till och från fabriken, till butik eller kund, för att sedan sopsorteras och brännas.

Fasta tvålar skall förvaras på ett luftigt tvålfat där de får torka upp mellan användningarna. Själv tycker jag att luffakudden /  loofahkudden fungerar bäst. Både tvålar och luffakuddar hittar du i min fysiska butik samt här.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare