Liv möter liv

När jag var en liten Rackarunge så hade jag ett eget litet trädgårdsland vid mormor och morfars sommarstuga, mitt emellan potatislandet och mormors vackra blomsterland med ringblommor, blåklint och solros.

Jag fick själv bestämma vad som skulle odlas på min plätt och jag valde ätbara grödor som rädisor, rabarber, sockerärtor och morötter. Mormor stack ner fingret i jorden och gjorde en rak ränna tvärs över landet, sedan tog hon fram den lilla fröpåsen och duttade med exakthet ner de små fröna. Jag hjälpte till att täcka över med jord och till sist spettades fröpåsen med den upplysande fyrfärgsbilden på växten på en pinne och sattes ner i jorden intill varje ränna.

Efter sådden följde eoner av tid och otålig väntan innan växterna gav sig tillkänna. Jag kunde inte för mitt liv förstå varför det tog så lång tid för fröna att gro. Vad var det som hände där, långt ner under jorden, egentligen?

Att följa sina grödor hela vägen från frö till färdig planta skänker en enorm tillfredställelse, oavsett om det vi sår är ätbart eller ögongodis. Du är med och skapar liv! Liv som sedan ger dig liv. Allt är cyklist, ingenting förvinner och dör i någon slags oändlighet. Det transformeras.

När vi äter egenodlade grödor så blir vi en del av den marken där de växt. Moder Jord är bara en förlängning av våra kroppar och oss själva. Kroppen är myllan, myllan är kroppen. Skogen är våra lungor, havet vårt blod. Vi kommer helt enkelt närmare oss själva när vi odlar.

Att odla medicinalväxter är för mig en del i läkeprocessen. Om det är placebo eller inte intresserar mig ingalunda. Jag är ute efter skonsamt och effektivt bot med minsta möjliga negativa påverkan på naturen och min kropp.

Vi är alla individer med olika förutsättningar, erfarenheter, biologi och kemi. Varför tror vi då att enda preparat skall hjälpa alla på samma sätt? Inom fytoterapin sker ett möte mellan två intelligenta individer. Liv möter liv. Det som fungerar för mig kanske inte fungerar för dig.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare