Livet

Ditt liv och din livssituation är inte samma sak och det är ganska befriande att få skilja dessa åt.

Det vi upplever som framgång, nederlag, problem och allt som vi är med om, är delar av vår livssituation, det är inte det som är vårt liv.

Problem är illusioner skapade av egot och våra tankar. Visst kan det finnas situationer att ombesörja, men varför göra dem till problem? Problem är saker som du inte kan åtgärda nu, något som hänt förut eller något som du tror kommer hända. För den som investerat mycket tid och energi på att identifiera sig med sina problem är tanken på att ge upp dem provocerade. Det hotar att ta död på en stor del av den de tror att de är och omedvetet försöker vi att skydda denna del. Vem är jag utan mina problem, min diagnos, min sjukdom, min fobi?

Att helt gå upp i en benämning eller diagnos som någon annan gett ditt tillstånd eller din sjukdom, håller tillståndet i schack och vid liv.

Du kan välja hur du ska känna inför din livssituation, för det är inte det som är ditt liv. Det här är oerhört svårt och provocerande tycker jag, särskilt när jag tänker på de vars livssituation är svår med smärta och lidande. Men – för mig känns det i alla fall aldrig bättre av att ”bli ett” med problemen. Jag vill skilja dem från det som är jag, mitt innersta andliga väsen.

Det finns ingen ond eller god makt som manipulerar ditt liv. Ingen är ute efter dig, det finns ingen rättvisa, det finns inga straff, det finns ingen skuld.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare