LIVS-medel

Har du reflekterat över att det faktiskt heter LIVS-medel? Det är något som ska hålla oss vid liv. Men vad är det egentligen för ”medel” och matlinkande produkter vi stoppar i oss?

Det är ganska tråkigt och oinspirerande att läsa varningar om allt som är farligt, därför är jag så glad att ha hittat Johannes Cullberg och hans Paradiset. Där blir en bara inspirerad!

Paradiset grundades 2015 av Johannes själv, för att göra det lättare för alla att äta mer hälsosamt och hållbart. Det öppnades flera butiker i Stockholm som sålde både mat och hygienartiklar – tanken var att det skulle gå att handla allt en behöver på ett och samma ställe med gott samvete, så klimatsmart som möjligt.

Tyvärr fick Paradiset stänga i samband med Coronapandemin, men likt fågel Fenix kliver de ur askan och återuppstår i ny tappning den 1 januari 2021.

Paradiset 2.0 är en medlemsbaserad matbutik på nätet där du betalar ett medlemskap, 598 kr för 12 månader. Även ickemedlemmar kan så klart handla, men då till ordinarie pris. Eftersom varorna köps in direkt från producenterna skippas alla mellanled och möjliggör grossistpriser.

Det är ganska svårt att vara konsument idag med långa och svårtydda innehållsförteckningar och märkningar. Jag handlade ofta på Paradisets fysiska butik och där behövde jag aldrig fundera på kvalitet och klimatavtryck, det hade butiken gjort åt mig.

Jag saknar verkligen den fysiska butiken men ser fram emot nätbutiken och hoppas på ett medlemskap från Tomten i julklapp, kanske…

I väntan på att nätbutiken ska öppna, så kan du lyssna på Johannes Podcast ”Vägen mot Paradiset” som finns där poddar finns. En mycket hörvärd (det måste väl ändå vara ett ord?) podd där han samtalar med specialister, experter, författare, kockar, bagare, inspiratörer och politiker om hälsa, LIVS-medel, miljö och välbefinnande.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare