Luffakuddar

Hurra! Nu finns det luffakuddar hos Rackarungens.

Det är min absoluta favorit när det gäller tvålfat, men den kan även användas som tvättsvamp, badsvamp eller disksvamp och den är 100% biologiskt nedbrytbar.

Luffakuddarna, eller loofah, kommer från svampgurkan (Luffa aegyptiaca, Luffa acutangula och Luffa cylindrica) och består av naturligt växtfiber. Svampgurkan kan om den skördas i ett tidigt skede, även användas som grönsak. Den mogna gurkan är mycket fibrös och när den torkas försvinner köttet och lämnar bara det fiberrika skelettet och fröna kvar.

Luffakudden absorberar fukt väldigt bra och lämpar sig därför ypperligt som tvålfat till fasta tvålar som behöver få torka upp mellan användningarna för att räcka länge. Tvålresterna i luffakudden kan du använda till att städa med eller varför inte passa på att skrubba fötterna för att få igång blodcirkulationen!

Rackarungens luffakuddar är extra stora och riktigt vackra på handfatet i badrummet tycker jag. Har du dem ”bara” som tvålfat så räcker de i en hel livstid. Om du ska använda luffakudden som tvättsvamp till kroppen får du se till att blöta den ordentligt så att den inte känns hård och rivig.

Det går både att koka och tvätta luffakudden i tvättmaskinen. Om den blir utsliten kan du slänga den på komposten.

Storlek: ca 8 – 10 cm i diameter, 2 cm hög. 45 kr/st här eller i butiken i Liljeholmen.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare