Lyxig kroppsskrubb

Konventionell duschkräm och handtvål har ofta ett alldeles för högt pH-värde för vår ömtåliga hud.

En frisk hud har ett pH-värde på 4,5 – 5, den är alltså lite sur för att hålla bakterier, virus och andra mikroorganismer borta. Hygienartiklarna vi använder idag är väldigt basiska, pH 8-12, eftersom basiska ämnen löser fett och svider mindre om en t ex skulle få schampot i ögonen.

Ofta är det löddret i dessa produkter som rubbar pH-balansen och verkar uttorkande, men det går att bli ren på ”mekanisk” väg genom att använda skrubb!

Rackarungens kroppsskrubb blev helt klart en succé! Jag använder ekologiskt strösocker och solrosolja. Den svider inte och fungerar lika bra att ha på handfatet till handtvätt, i duschen som kroppstvätt eller till fötterna efter fotbadet.

Jag använder en tesked (i äkta silver faktiskt, lyxigt ska’re va´!) att skopa upp skrubben med, undvik att få vatten i själva burken. Till handtvätt räcker det med en halv tesked skrubb, gnid in både handrygg och handflator och skölj med varmt vatten. Den är mycket dryg även om den är härlig så att en vill slösa…jag har ju t.o.m smakat på den eftersom den doftar så gott, kunde inte motstå.

Sockret rengör skonsamt genom att på mekanisk väg avlägsna torra, döda hudceller och smuts. Detta gör det lättare för huden att sedan ta upp solrosoljan som är en ”torr” olja som snabbt går in i huden.

Istället för att få en varm, torr och stram känsla när du tvättat dig, ger sockerskrubben en len, ren och skyddande känsla helt utan syntetiska tensider. Dessutom är den doftsatt med ekologiska, eteriska oljor, välj mellan drömsk och skogig Gran/Patchouli eller den friska citrusskrubben Mandarin/Grape.

Denna lyxiga skrubb kostar 190 kr (215 ml) och kommer både räcka och hålla i en evighet. Hör av er på info@rackarungens.se för beställning.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare