Moder Jords Hjärta

För några år sedan bestämde sig min vän och kollega Linda för att bygga ett gudinnetempel vid sin butik Häxans Hus i Henset, Skåne – Moder Jords Hjärta.

Det var gudinnan själv som önskade denna boning och det är väl inte mer än rätt

Det skall bli en plats full av sinnligt skapande kraft, stillhet, kärlek, kontemplation, cirkelarbete, ceremonier, samlingar, föreläsningar mm. När templet inte är bokat så är den som vill välkommen att använda platsen till meditation och andra aktiviteter som knyter an till vårt ursprung och vår innersta kraft. Alla i kärlek är välkomna ursprung, kön eller religion spelar självklart ingen roll.

Det har varit en lång resa och än är templet inte färdigt. Projektet beräknas kosta ca 250.000 kr, pengar som INTE skall lånas, templet skall finansieras genom donationer och människors goda vilja, kraven från gudinnan var tydliga. En insamling startades därför och alla som bidrar med pengar, arbetskraft eller material kommer att få sitt namn inskrivet i templet, under trägolvet. På så sätt vill Linda att alla som varit delaktiga i projektet också ska få vara en av grunden.

Moder Jords Hjärta kommer att bli ett 35 kvadratmeter stort, 12-kantigt tempel och som ni kan se så är grunden nu gjuten. I augusti kommer snickarna som ska bygga själva konstruktionen samt tak.

Hittills har hela 100.000 kr donerats, det är ju inte klokt ett sånt engagemang! Självklart ville Rackarungen vara med och stötta – vill du också donera pengar till tempelbygget så kan du Swisha till 072 321 98 02 (Linda Brækhus) eller betala via paypal.me/haxanshustemplet. Ange ditt namn så att du kan bli förevigad under trägolvet. Det går också att lämna bidrag direkt i butiken eller anordna ett event där, där inträdet/intäkterna går till projektet. Du är också välkommen att delta i några av de evenemang som anordnas i Häxans Hus, kalendariet ligger uppe på Facebook. Deltagaravgiften går direkt till bygget.

Linda hälsar att det blir stor invigning av templet när det står klart, detta blir ett öppet evenemang som ni kommer att få läsa mer om när det närmar sig. Följ projektet och allt annat spännande som händer i Häxans Hus på Instagram, FB och blogg.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare