Mörkerritual

Här kommer en liten rit att praktisera då du känner dig rädd eller nedstämd. Den funkar förvånansvärt bra om det så är stress, sorg, illvilja t.o.m fysisk smärta du vill bli av med. Den går ut på att avväpna det obekväma genom att möta det, för att sedan återkalla kraften till dig själv.

Slut dina ögon och ta ett djupt och långsamt andetag.

Föreställ det mörka framför dig. Det kan t ex vara sårande ord, en händelse eller en känsla.

Säg högt eller tänk ”Jag ser dig. Du kan inte ge mig någonting. Vi är färdiga med varandra. Jag är starkare än vad du är och kommer alltid att vara.”

Se för ditt inre hur det mörka blir mindre och mindre, framför dina ögon tills det tillslut försvinner.

För att uppnå detta kan du ibland behöva ta hjälp av fina minnen, bilder, en situation då du t ex övervann en rädsla eller hinder. (För egen del räcker det att föreställa mig en katt som spinner.)

Känn hur känslan av frid och kraft växer sig stor och stark inom dig.

Be känslan att stanna med dig och öppna dina ögon.

Ju fler sinnen du involverar i ceremonier och affirmationer, desto kraftfullare blir effekten. Om du har möjlighet så kan du tända rökelse eller sniffa på en eterisk olja, du kan säga orden högt och du kan använda dig av en trigger när oron släpper. Dvs, att knyta känslan av lättnad antingen till ett föremål (sten, smycke) eller till en punkt på dig själv genom att lägga handen över hjärtat, knäppa händerna eller forma tumme och långfinger till en cirkel.

Om du övar dig på detta så kan det i framtiden räcka med att använda triggern för att komma till ro. Jag kallar det för att ”lägga känslan på burk”.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare