Övergången

Klimakteriet är övergången från gammal ungdom till ungdomligt mogen och klok.

Nu flyttar energin från livmodern, vårt womb space, upp till hjärtat. En kvinna i klimakteriet genomgår inte sin reproduktiva cykel, hon har höjt sig över den. När hon inte längre blöder behåller hon mer av sin energi. Denna energi, som tidigare förnyades från månad till månad genom att flöda utåt, cirkulerar nu inuti kvinnan och upprätthåller den naturliga feminina rytmen.

Vallningarna som uppstår sägs bero på blockeringar och en rädsla inför att åldras, att lämna ungdomen. Försök att långsamt andas ut efter en vallning för att få den att klinga av snabbare. Följ med i vallningarnas rörelser istället för att kämpa emot.

Moder Jord har såklart försett naturen med massvis med växter för att göra övergången så behaglig som möjligt. Här finns munkpeppar, kinakvanne, rödklöver och silverax som innehåller östrogenliknande ämnen (fytosteroler) för att reglera hormonerna, samt salvia, hjärtstilla, johannesört och ringblomma mot vallningar.

Andra örter som underlättar vid övergången är citronmeliss, humle, daggkåpa och rölleka. Gör en varm infusion och drick som te flera gånger om dagen. Jättenattljusolja och/eller gurkörtsolja kan också tas, se även till att få i dig B- C och E-vitamin, selen, kalium och magnesium.

Eteriska oljor innehåller även de hormonreglerande fytosteroler. Jag har själv några år kvar till min övergång men har genom åren fått göra massor med aromasprayer till kvinnor med besvär. Geranium, ylang ylang, myrten och salvia har alla positiv effekt på hormonerna under denna period och dessutom doftar den ljuvligt!

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare