Poddar och radio

På lördag är det premiär för ”Sommar i P1” Jag ser verkligen fram emot årets säsong och gillar att lyssna på vår gamla radioapparat på själva tablåsändningen kl 13:00.

Här kommer tips på mina favoriter när det gäller andra program och poddar.

Det mörka psyket – Ett populärvetenskapligt program som utforskar psykologiska fenomen bakom mänskliga beteenden, med särskilt fokus på beteenden som kan bli farliga. Med Katarina Howner och Shilan Caman.

P3 Dystopia – En podd om vad som händer om det värsta inträffar. Programmet är en blandning mellan vetenskap och filosofi och utreder vår tids stora ödesfrågor. Med Viktor Hariz, Anna Davour, Torill Kornfeldt, Viktor Löfgren och Freddi Ramel.

Sekter – Om manipulation och maktgalenskap inom sektliknande sällskap, ökända och okända både i Sverige och världen. Med Alex Letic.

Vägen mot Paradiset – Entreprenören, hälsoaktivisten och planetskötaren Johannes Cullberg intervjuar de ledande forskarna, entreprenörerna, atleterna och personligheterna inom hälsa och hållbarhet.

Förmödrars Makt – En podcast om magi, ceremoni, feminism och häxkonst – om allt från mens och Satan, till kapitalism och fornnordiska gudinnor. Med Elin Bååth och Rebecca Tiger.

Spöktimmen – En podcast om sanna kriminalfall och gåtfulla mysterier. Med Jenny Borg och Linn Larsson.

P3 Historia – Om kända och mindre kända personer som skapade vår historia. Om bl a Malin Matsdotter, Selma Lagerlöf, Lasse-Maja, Nostradamus, Elise Ottesen Jensen. Med Cecilia Düringer, Pablo Leiva Wenger, Navid Bavey.

P3 ID – Hör historien bakom kändisskapet och om vår tids mest spännande personer. Om Bruce Lee, Anna Nicole Smith, J.k Rowling, Johnny Depp, Oprah Winfrey mfl. Med Vendela Lundberg.

Creepypodden – Här hör du nätets och lyssnarnas bästa skräckhistorier och vandringssägner berättas på ett stämningsfullt sätt. Med Jack Werner.

P3 Musikdokumentär – Dokumentärer om vägen till toppen och livet bakom hitsen för vår tids största artister. Om t ex Freddy Mercury, E-Type, Metallica, Daft Punk.

När man talar om trollen – Om folktro, mytologi och traditioner. Med Lars Wahlström och Tommy Kuusela.

Sektpodden – Om sekter och sektliknande sammanslutningar, hur och varför de uppstår och vad som kan få människor att ansluta sig till en. Med Emma Gembäck och Rigmor Robèrt.

Fallen jag aldrig glömmer – En pod inte handlar om brottsoffer eller förövare utan de som jobbade med fallen och löste brotten. Med Hasse Aro.

Historiepodden – Här möts folkbildning och underhållning i en härlig symbios. Om allt från kungar, krig och kaffe till sjukdom och politik. Med Daniel Hermansson och Robin Olovsson.

Människor och tro – Livsåskådningsprogrammet i P1 om religion, identitet och politik. Med Åsa Furuhagen.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare